Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v nahrávacím studiu 1 (FEKT-PSP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-PSP3 - Praxe v nahrávacím studiu 1, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubit znalosti, získané v předmětech Studiová praxe 1,2 v rámci bakalářského studia, práce s audiotechnikou, jednotlivými aspekty nahrávání a úlohou hudebního a zvukového režiséra.

Osnova

1.- 2. Procvičování úlohy hudebního režiséra v profesionálním nahrávacím týmu.3. Analýza psychologických aspektů nahrávání.4.-5. Procvičování úlohy zvukového režiséra v profesionálním nahrávacím týmu.6. Analýza technických aspektů nahrávání.7.-9. Podrobný přehled audio zařízení využívaných při nahrávání, jejich využití a funkčnost.10.-11. Procvičování obecných postupů při nahrávání.12.-13. Praktická cvičení práce s počítačem, vlastní nahrávky.

Literatura

Vlachý, Václav - Praxe zvukové techniky, druhé aktualizované vydání - vyd. Muzikus 2000. Šíp, Ladislav - Nahrávání a reprodukovaná hudba, Praha, Stát. hudeb. vyd. 1961.Forró, Daniel - Domácí nahrávací studio - vyd. Grada 1996. Vlachý, Václav - 220 užitečných rad pro muzikanty, kteří se chystají natáčet v hudebním studiu, Muzikus 2000. Forró, Daniel - počítače a hudba - vyd. Grada 1994.

Požadavky

Je vyžadována znalost základních technik střihu, porozumnění úloze zvukového režiséra, znalost technických aspektů nahrávání, principu a použití mikrofonů, mixážních pultů, dynamických procesorů, nahrávacích zařízení a monitorů, znalost využití umělého dozvuku při tvorbě zvukové nahrávky, využití technik masteringu pro vytvoření konečného snímku, dále schopnost vytvořit dokumentaci hudební nahrávky a schopnost ovládat počítačové programy pro nahrávání a zpracování hudebních snímků.

Garant

doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D.