Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy interaktivní počítačové hudby 1 (FEKT-PZI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-PZI1 - Základy interaktivní počítačové hudby 1, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy zvukových syntéz a hudební algoritmizace v prostředí Pure Data.

Osnova

1.-2. Seznámení s prostředím Pure Data, jeho instalací a základními objekty používanými pro tvorbu interaktivní hudby tzv. "patchů".3.-5. Elementární základy digitálního zpracování zvuku6.-8. Tvorba elementárních tónových generátorů (sinusoida, FM syntéza, Kruhový modulátor)9. Časovač a jeho aplikace10.-11. Práce se vzorky - pořízení, přehrání, použití objektu "phasor" pro vytvoření akustické smyčky.12.-13. Základy programové logiky, podmínky, seskupování dat do balíčků.

Literatura

Miller Puckette: Theory and Techniques of Electronic MusicVáclav Syrový: Hudební akustika, AMU, 2003, ISBN: 8073319012.Zimmer, Frank: bang. Pure Data (1. International PD-Convention Graz), Wolke Verlagsges, ISBN: 3936000379.

Požadavky

Jsou požadovány základy práce na PC a znalost principů hudební elektroniky.

Garant

MgA. Jan Kavan, Ph.D.

Vyučující

MgA. Jan Kavan, Ph.D.