Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro bakaláře- mírně pokročilí 1 (FEKT-XAN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-XAN1 - Angličtina pro bakaláře- mírně pokročilí 1, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem úvodního předmětu pro mírně pokročilé studenty je rozšiřování slovní zásoby a znalosti gramatiky a rozvíjení čtyř základních jazykových dovedností: čtení, psaní, mluvení a poslechu. Studenti se seznámí se základní odbornou terminologií.

Osnova

1. Unit 1: První schůzky.Přítomný čas prostý. Typy otázek.2. Unit 1: Frekvenční příslovce. Jak si uspořádat slovní zásobu - tématické celky, ustálená slovní spojení. Společenské fráze - pozdravy, předávání osobních údajů.3. Unit 2: Svět práce.Přítomný čas prostý ve srovnání s přítomným časem průběhovým. Ustálená slovní spojení pro tema práce a zaměstnání.4. Unit 2: Ustálená slovesná spojení.Popis a charakteristika firmy. Navázání kontaktu s obchodním partnerem.5. Unit 3: Výzvy.Minulý čas prostý - pravidelná a nepravidelná slovesa. Způsoby trávení volného času - ustálená slovní spojení.6. Unit 3: Minulý čas prostý - dokončení. Práce s textem. Přivítání hosta.7. Unit 4: Plány a opatření.Vyjadřování budoucnosti: be going to+infinitiv a přítomný čas průběhový. Slova a symboly.8. Unit 4: Jazyk písemné komunikace: dopisy, emaily, faxy. Pobyt v hotelu.9. Unit 5: Zdravý životní styl.Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména. Vyjadřování množství.10. Unit 5: Slovní zásoba tematu jídlo a pití. Práce s textem.V restauraci.11. Unit 6: Jazyk srovnání - stupňování přídavných jmen. Slovní zásoba - cestování letadlem.12. Unit 6: Popis změn - práce s textem.Sjednávání schůzek. Technický text. Opakování, shrnutí.13. Semestrální test.

Literatura

Liz Taylor:International Express Pre-Intermediate. New edition. Student's Book.Units 1 - 6Samostatná domácí příprava:materiály v ISSoubor technických odborných textů-materiály v IS

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia angličtiny na střední odborné škole nebo jako druhého jazyka na gymnáziu,tj:-úspěšné absolvování angličtiny pro začátečníky, například na střední škole nebo na UJAZ/FEKT VUT, nebo získání 10 - 20 bodů ve vstupním rozřazovacím testu.

Garant

PaedDr. Alena Baumgartnerová

Vyučující

PaedDr. Alena Baumgartnerová