Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro bakaláře- mírně pokročilí 2 (FEKT-XAN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-XAN2 - Angličtina pro bakaláře- mírně pokročilí 2, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohloubení schopnosti porozumění angličtině na mírně pokročilé úrovni.Rozšíření schopností používat tento jazyk jako prostředek komunikace:-v obecných situacích-v situacích s odbornou tematikou.

Osnova

1. Unit 7: Minulý čas prostý a předpřítomný čas prostý - jejich porovnání. Vyjadřování názoru a návrhu,souhlasu a nesouhlasu.2. Unit 7: Procvičení předpřítomného času prostého. Vyjadřování změn - popis grafů. Charakteristika firem.3. Unit 8: Další způsobová slovesa (should,may,might) - vysvětlení a základní procvičení. Popis - využití slovotvorby a práce se slovníkem. 4. Unit 8: Práce s textem - chování odlišných kultur v komunikaci. Pozvání a reakce na něj.5. Unit 9: Opakování lekcí 5-8. Předpřítomný čas prostý a průběhový.6. Unit 9: Jazyk zpráv v tisku - pevná slovní spojení. Vyjádření nabídky a žádosti.7. Unit 10: Vyjadřování budoucnosti pomocí WILL. Použití předložek místa.8. Unit 10: Podmínkové věty prvního typu. Práce s textem. Jak požádat o informaci.9. Unit 11: Podmínkové věty druhého typu a srovnání s prvním typem. Charakteristika měst a úrovně života.10. Unit 11: Podmínkové věty druhého typu - procvičení. Společenské fráze.11. Unit 12: Trpný rod - přítomný čas prostý, minulý čas prostý, předpřítomný čas, čas budoucí. Tvoření slov.12. Unit 12: Procvičení trpného rodu. Poděkování za pohostinnost, loučení. Opakování lekce 9-12. Shrnutí.13. Semestrální test.

Literatura

Liz Taylor: International Express Pre-Intermediate.New edition. Student's Book. Oxford University Press, 2004.Units 7 - 12Samostatná domácí příprava:materiály v ISSoubor technických odborných textů-materiály v IS

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia angličtiny na střední odborné škole nebo jako druhého jazyka na gymnáziu,tj:-úspěšné absolvování angličtiny pro začátečníky, například na střední škole nebo na UJAZ/FEKT VUT, nebo získání 21 - 30 bodů ve vstupním rozřazovacím testu.

Garant

PaedDr. Alena Baumgartnerová

Vyučující

PaedDr. Alena Baumgartnerová