Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CISCO akademie 1 - CCNA (FEKT-XCA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-XCA1 - CISCO akademie 1 - CCNA, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s principy IP sítí. Studenti budou také seznámeni s účelem a činností síťových prvků.

Osnova

1) Úvod do IP sítí.2) Síťové protokoly a komunikace.3) Ethernet; síťová vrstva.4) Transportní vrstva.5) IP adresace; vytváření IP podsítí.6) Aplikační vrstva.7) Přepínání v lokálních sítích.8) Sítě VLAN.9) Statické směrování.10) Dynamické směrování.11) Směrování protokol OSPF.12) DHCP; řízení přístupu pomocí ACL.13) Překlad adres NAT pro IPv4.

Literatura

Lammle, T. et al. CCNA: Cisco Certified Network Associate Study Guide. Sybex, 6th Edition. ISBN: 0470110082. (EN)Páv, M. a kol. CCNA Exploration – Základy sítí. VOŠ a SPŠE Plzeň, studijní materiál, 2011. (CS)Páv, M. a kol. CCNA Exploration – Směrování, koncepce, protokoly. VOŠ a SPŠE Plzeň, studijní materiál, 2011. (CS)

Požadavky

Studenti by měli být schopni pracovat s materiály v anglickém jazyce.

Garant

doc. Ing. Dan Komosný, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Dan Komosný, Ph.D.Ing. Vladimír Červenka, Ph.D.Ing. Dušan HavelkaIng. Anna Kubánková, Ph.D.