Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CISCO akademie 2 - CCNA (FEKT-XCA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-XCA2 - CISCO akademie 2 - CCNA, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Účastníci kurzu se naučí instalovat a konfigurovat přepínače a směrovače pro sítě LAN i WAN, odhalovat chyby v konfiguraci i zapojení. Zaměřeno na dynamické směrovací protokoly a sítě VLAN. V druhé části proběhne seznámení s technologiemi ISDN a Frame Relay.

Osnova

1. Konfigurace přepínačů2. Nastavení virtuálnícj LAN sítí3. Spanning Tree Protokol4. Vlan Trunking Protokol5. Směrování mezi Vlan sítěmi6. Konfigurace bezdrátové sítě WiFi7. Protokoly WAN-HDLC, PPP8. Technologie Frame-Relay9. Zabezpečení sítě10. Přístupové seznamy11. Služba DHCP a NAT12. Odstraňování problémů v LAN a WAN sítích

Literatura

Wendell Odom, CISCO CCNA - Routing and Switching, Cisco Press, May 2013 (EN)

Požadavky

Absolvování předmětu XCA1, případně absolvování kurzů CCNA1 Exploration a CCNA2 Exploration v jiné CNA (Cisco Network Academy). Kurzy Discovery nejsou pro absolvování předmětu XCA2 dostatečné.

Garant

Ing. Anna Kubánková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Anna Kubánková, Ph.D.