Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské účetnictví (FEKT-XMAU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-XMAU - Manažerské účetnictví, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit posluchače se základy manažerského účetnictví, které je hlavní platformou vnitřního řízení podniku. Seznámit posluchače s nejpoužívanější legislativou, která se váže k podnikání v České republice. Demonstrovat využití systému daňové evidence v drobném podnikání fyzických osob.

Osnova

1.Manažerské účetnictví – pojem, cíl, obsah a struktura.2.Náklady, výnosy - základní ekonomické kategorie.3.Daně z příjmů.4.Daňová evidence.5.Kalkulace, rozpočetnictví.6.Poměrové ukazatele, cash-flow, bod zvratu, čistá současná hodnota, doba návratnosti.7.Podnik – založení, ovlivňující faktory, právní úprava, členění a zdroje financování majetku.

Literatura

Zákon č. 563/1991 Sb. o účetnictví v aktuálním zněníUčebnice: Daňová evidence podnikatelů 2013, Grada Publishing, 2013Zákon č. 586/1992 Sb. o dani z příjmů v aktuálním zněníLanča, J., Sedláček, J.: Manažerské účetnictví, Masarykova univerzita - ESF, Brno, 2005Valach, J. a kol.: Finanční řízení podniku, Ekopress, Praha, 2003Vančurová, A., Láchová, L.: Daňový systém ČR 2010, VOX, Praha, 2010Hradecký, M., Lanča, J., Šiška, L.: Manažerské účetnictví, Grada Publishing 2008Dluhošová, D. a kol.:Finanční řízení a rozhodování podniku, Ekopress 2010

Požadavky

Zájem o předmět.

Garant

Ing. Martin Jílek

Vyučující

Ing. Martin Jílek