Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnost informačních systémů a kryptografie (FIT-BID)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-BID - Bezpečnost informačních systémů a kryptografie, Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s pokročilými mechanismy zabezpečení informačních systémů. Získání přehledu v kryptografických protokolech a kryptografických algoritmech.

Osnova

Osnova přednášek:Úvod do problematiky bezpečnosti informačních systémů Standardizace bezpečnosti Management bezpečnosti Hodnocení bezpečnosti informačních systémů a audit Vybrané bezpečnostní mechanismy Pokročilé kryptografické algoritmy a jejich analýza Infrastruktury pro kryptografii veřejným klíčem - PKI Systémy pro elektronický obchod a jejich zabezpečení Systémy založené na bezpečném hardwareOsnova ostatní - projekty, práce:Obhajoba projektu a bezpečnostní analýzy.

Literatura

Hanáček, P., Staudek, J.: Bezpečnost informačních systémů, ÚSIS, Praha, 2000, s. 127, ISBN80-238-5400-3 Stallings, W.: Cryptography and Network Security, Prentice Hall, 1999, ISBN 0-13-869017-0 Savard, J. J. G.: A Cryptographic Compendium, 2000, dostupné na WWWMenezes, Van Oorschot, Vanstone: Handbook of Applied Cryptography, CRC Press Series on Discrete Mathematics and Its Applications, Hardcover, 816 pages, CRC Press, 1997.

Požadavky

Základní znalosti operačních systémů, základní znalosti počítačových sítí.

Garant

doc. Dr. Ing. Petr Hanáček

Vyučující

doc. Dr. Ing. Petr Hanáček