Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie osobnosti (FIT-HPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-HPO - Psychologie osobnosti, Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit se, jak zvládat obtížné situace, poznat důsledky neřešených stresových situací, naučit se odolávat časovému tlaku v závislosti na práci a workoholismu, naučit se efektivně plánovat čas.

Osnova

Osnova numerických cvičení:Konstruktivní myšlení a pozitivní přístup. Motivace vlastní osoby. Sebevědomí a sebemotivace. Time management. Úspěšný člověk a jeho vlastnosti. Techniky stanovování cílů.

Literatura

Učební texty k předmětu.Plháková, A. (2003). Učebnice obecné psychologie. Praha: Academia. Smékal, V. (2009). Pozvání do psychologie osobnosti. Brno: Barrister & Principal. Švancara, J. (2003). Emoce, motivace, volní procesy. Studijní příručka k předmětu Obecná psychologie II (prožívání, jednání). Brno: Psychologický ústav FF MU. KOHOUTEK, R. Sebepoznání, sebehodnocení a sebevýchova. Brno : Akademické nakladatelství CERM, 1997. 32 s. ISBN 80-7204-039-1. Atkinsonová, Atkinson, Smith, Bem Psychologie. Victoria publishing Praha 1995, S. 125. ISBN 80-85605-35-X

Požadavky

Nejsou žádné prerekvizity.

Garant

doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D.