Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Síťová kabeláž a směrování (CCNA1+CCNA2) (FIT-I1C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-I1C - Síťová kabeláž a směrování (CCNA1+CCNA2), Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat praktické zkušenost s vytvářením kabelážních systémů, technologií Ethernet a adresováním. Směrování, základní konfigurace směrovačů, nastavení směrovacích protokolů RIP a IGRP, řízení přístupu podle ACL. Obsah předmětu přináší znalosti a dovednosti standardních kursů Cisco CCNA 1 a CCNA 2.

Osnova

Osnova přednášek:Úvod do sítí, základy sítí. Přenosová média, testování kabelů. Propojování sítí LAN a WAN, základy Ethernetu. Technologie Ethernetu, přepínání Ethernetu. TCP/IP a IP adresování, základy směrování, tvorba podsítí. TCP/IP transport a aplikační vrstva. WAN a směrovače, úvod do směrovačů. Konfigurace směrovače, přehled dalších zařízení. Správa Cisco IOS, směrování a směrovací protokoly. Směrovací protokoly DV, chyby TCP/IP a jejich správa. Základy řešení chyb při směrování, přenos přes TCP/IP. Seznamy ACL pro řízení přístupu.Osnova laboratorních cvičení:Média pro síťový přenos, testování kabelů.Vytváření LANAdresování a základní konfigurace uzlůZáklady směrování a vytváření podsítí. Směrovače: Úvod a konfigurace. Správa a konfigurace Cisco IOS. Směrovací protokoly. Chyby na úrovni TCP/IP, chyby při směrování. Přístupové seznamy ACL.

Literatura

Přednáškové texty v angličtině. Elektronické texty a příklady dostupné na portálu CNA-Online. CCNA 1 and 2, Lab Companion, Third Edition. Cisco Systems, 2004. CCNA 1 and 2, Companion Guide, Third Edition. Cisco System, 2004.

Požadavky

Základy adresování: IP adresa, fyzická adresa. Převody číselných soustav (binární, hexadecimální, dekadická). Znalost operačního systému Unix a Windows. Schopnost studovat literaturu v angličtině.

Garant

Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D.