Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematický seminář (FIT-ISM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-ISM - Matematický seminář, Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zopakovat a případně doplnit chybějící znalosti středoškolské matematiky potřebné k dalšímu studiu. Předmět může být zajímavý zejména pro studenty, kteří při přijímací zkoušce z matematiky dosáhli méně než 500 bodů.

Osnova

Osnova numerických cvičení:Základní pojmy teorie množin Výroková a predikátová logika Metody důkazu a matematická indukce Vektory a analytická geometrie Soustavy lineárních rovnic a matice Polynomy Exponenciální funkce a logaritmus Elementární funkce a pojem limity Rovnice a nerovnice Posloupnosti a řady Komplexní čísla Kombinatorika

Literatura

Kolářová, E. Matematický seminář. Brno, UMAT, FEKT, VUT v Brně.Bušek, I.: Řešené maturitní úlohy z matematiky [Solved math problems for graduation]. Praha, Prometheus, 1999. Chrastinová, M., Kolářová E.: Matematika - Přijímací zkoušky na vysoké školy [Mathematics - Admission tests to college]. Brno, FEI VUT, 2000. Polák, J.: Přehled stredoškolské matematiky [Compendium of high school mathematics]. Praha, Prometheus, 2002. Polák, J.: Středoškolská matematika v úlohách II [High school mathematics in exercises II]. Praha, Prometheus, 1999.

Požadavky

Nejsou žádné prerekvizity.

Garant

RNDr. Petr Fuchs, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Petr Fuchs, Ph.D.