Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační výchova a gramotnost (FIT-IVG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-IVG - Informační výchova a gramotnost, Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Být informačně gramotný znamená uvědomit si, kdy a proč potřebujeme informace, umět vyhledat relevantní informace, naučit se poznat kvalitní informace a umět je požívat a zpracovávat. Cílem předmětu je naučit se poznat a pochopit informační potřebu, umět se zorientovat v dostupných informačních zdrojích, naučit se v těchto zdrojích správně vyhledávat, poznat kvalitu nalezených výsledků, umět výsledky správně zpracovat, naučit se odpovědně a eticky korektně informace užívat a sdílet.

Osnova

Osnova přednášek:Kreativní techniky Informační instituce Vyhledávání na internetu Hodnocení informací Zdroje odborných informací Citace a informační etika Organizace informací Time management Efektivní čteníOsnova ostatní - projekty, práce:úkol (10 bodů) test (10 bodů) úkol (10 bodů) test (20 bodů) úkol (20 bodů) test (10 bodů) úkol (10 bodů) úkol (10 bodů) doplňkový úkolVšechny testy a úkoly jsou povinné.

Literatura

Předmet nemá literaturu.KRČÁL, Martin a Zuzana TEPLÍKOVÁ. Naučte (se) citovat. 1. vyd. Blansko: Citace.com, 2014, 156 s., [46] s. příl., ISBN 978-80-260-6074-1. ČSN ISO 690. Informace a dokumentace - Pravidla pro bibliografické odkazy a citace informačních zdrojů. Praha: Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, 2011. Třídicí znak 01 0197.

Požadavky

U studentů se předpokládají pouze běžné znalosti práce s počítačem na úrovni střední školy.

Garant

Bc. Eliška Hrabalová

Vyučující

Bc. Eliška Hrabalová