Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktické aspekty vývoje software (FIT-IVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-IVS - Praktické aspekty vývoje software, Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Poznat praktické aspekty vývoje programového vybavení v týmu, porozumět principům aplikací, které usnadňují vytváření a dokumentování projektů skládajících se z komponent, seznámit se možnostmi snadného prototypování grafických uživatelských rozhraní, pochopit předpoklady vzniku úspěšného svobodného software a měření upotřebitelnosti.

Osnova

Osnova přednášek:Úvod, praktická aplikace unixové filosofie při programování TDD (Test-Driven Development) a jeho použití při vývoji v týmu Identifikace existujících komponent, využívání knihoven dostupných narůzných platformách, programy pro sestavováníIDE, sestavení a nasazení programůGenerování programové dokumentace z kódu, plánování, sdílení dat v týmuSystémy pro distribuovanou správu verzí, GIT Odhalování chyb, profiling, debugging Uživatelská rozhraníPůlsemestrální testParadigmata programovacích jazykůPřednáška pozvaných expertů z firemní praxe Urychlování výpočtů, možnosti paralelizace Prezentace výsledků projektůOsnova ostatní - projekty, práce:Definice testů (17 bodů) Individuální projekt zaměřený na git, knihovny, make, debugging, profiling a dokumentaci (23 bodů)Projekt zaměřený na spolupráci v týmu (30 bodů)

Literatura

Ken Schwaber, Mike Beedle: Agile Software Development with Scrum. Addision-Wesley, 2002. S. A. Babkin: The Practice of Parallel Programming. Create Space, 2010. https://www.createspace.com/3438465Dustin Boswell, Trevor Foucher: The Art of Readable Code. O'Reily, 2010. http://readable-code.labs.oreilly J. Pérez López, L. Ribas i Xirgo: Introduction to Software development. http://ftacademy.org/materials/fsm/7#1Scott Chacon Pro Git http://knihy.nic.cz/files/nic/edice/scott_chacon_pro_git.pdf

Požadavky

Nejsou žádné prerekvizity.

Garant

doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D.