Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Desktop systémy Microsoft Windows (FIT-IW1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-IW1 - Desktop systémy Microsoft Windows, Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat podrobné znalosti o desktop systémech Microsoft Windows 7. Osvojit si v praxi teorii operačních systémů a teorii počítačových sítí. Implementovat, spravovat a řešit problémy v oblasti technologií Windows i počítačových sítí. Připravit zájemce k certifikaci Microsoft Certified Professional (MCP) na desktop systémy.

Osnova

Osnova přednášek:Instalace a upgrade, migrace uživatelských dat.Vytváření obrazů systému, správa virtuálních disků.Správa a nasazování obrazů systému.Nastavení sítě (protokoly IPv4 a IPv6, nástroje pro správu sítě, bezdrátové sítě).Windows Firewall, vzdálená správa a kompatibilita aplikací.Sdílení a zabezpečení zdrojů (sdílení souborů a tiskáren, soubory offline, NTFS oprávnění, EFS, BitLocker).Půlsemestrální test.Autentizace a autorizace, řízení uživatelských účtů (UAC), omezování aplikací.Správa zařízení, disků a napájení.Monitorování a výkon, WMI.Zálohování a obnova dat.BranchCache, DirectAccess a VPN spojení.Windows Update a Internet Explorer.Osnova počítačových cvičení:Instalace Windows 7, upgrade, migrace.Windows 7 deployment.Sítě, Windows Firewall, vzdálená správa.NTFS, EFS, Sdílení.UAC, Omezování aplikací, Správa disků.Monitorování a výkon, Zálohování a obnova.

Literatura

McLean, I., Thomas, O.: MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-680): Configuring Microsoft Windows 7, Microsoft Press, 2009Tulloch, M., Northrup, T., Honeycutt, J., Wilson, E., The Windows 7 Team at Microsoft: Windows 7 Resource Kit, Microsoft Press, 2009Bott, E., Siechert, C., Stinson, C.: Mistrovství v Microsoft Windows 7, Computer Press, 2010Russinovich, M. E., Solomon, D. A., Ionescu, A.: Windows Internals, Fifth Edition, Microsoft Press, 2010Regan, P.: MCTS 70-680 Exam Cram: Microsoft Windows 7, Configuring, Que, 2011Windows 7 Technical Library:http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd349342.aspxMcLean, I., Thomas, O.: MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-680): Configuring Microsoft Windows 7, Microsoft Press, 2009Windows 7 Technical Library:http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd349342.aspx

Požadavky

Uživatelské ovládání Microsoft Windows.

Garant

prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc.