Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kódování a komprese dat (FIT-KKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-KKO - Kódování a komprese dat, Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty se základními kompresními technikami, metodami bezztrátové i ztrátové komprese dat a jejich účinností, statistickými a slovníkovými metodami a obvodovou podporou komprese dat.

Osnova

Osnova přednášek:Úvod do teorie komprese. Základní kompresní metody. Statistické a slovníkové metody. Huffmanovo kódování. Huffmanovo adaptivní kódování. Aritmetické kódování. Komprese textu. Ztrátové a bezztrátové komprese dat. Slovníkové metody, LZ77, 78. Varianty LZW. Transformační kódování, Burrows-Wheelerova transformace. Další metody. Obvodová podpora pro kompresi dat, MXT.Osnova ostatní - projekty, práce:Individuální zadání projektů.

Literatura

Přednáškové materiály a studijní opory v elektronické formě.Salomon, D.: Data Compression. The Complete Reference, Second Edition, Springer 2000, ISBN 0-387-95045-1

Požadavky

Znalost činnosti základních jednotek počítače.

Garant

doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc.