Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostředí distribuovaných aplikací (FIT-PDIe)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-PDIe - Prostředí distribuovaných aplikací, Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Porozumět principům a tvorbě aplikací pro distribuovaná prostředí, získat přehled v moderních distribuovaných prostředích, být schopen použít aplikační rozhraní pro různá programová prostředí.

Osnova

Osnova přednášek:Obecná charakteristika distribuovaných prostředí Typy distribuovaných prostředí Komunikace v diostribuovaných prostředích Distribuované operační a souborové systémy Synchronizace a transakce Kosistence a replikace Návrh a modelování distribuovaných aplikací RPC, XML-RPC, SOAP, IIOP CORBA, Real-time CORBA, COM, DCOM Architektury pro distribuované řídící systémy Time-triggered distribuované architektury Klustery, Bezpečnost v distribuovaných aplikacích Programovací jazyky pro rozsáhlé distribuované systémyOsnova ostatní - projekty, práce:Implementace vybraných aplikací,algoritmů pro zvolená distribuovaná prostředí.

Literatura

Tanenbaum, A.: Modern Operating Systems. Prentice Hall, 2001, ISBN: 0130313580 Stevens, W.R. "UNIX Network Programming." Vol. 1, The Sockets Networking API, 2004, ISBN: 0131411551 Stevens, W.R. "UNIX Network Programming." Vol. 2, Interprocess Communications, 1999, ISBN: 0130810819Tanenbaum, A., Steen, M.: Distributed Systems: Principles and Paradigms. Prentice Hall, 2002, ISBN: 0130888931

Požadavky

Nejsou žádné prerekvizity.

Garant

Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D.