Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémy odolné proti poruchám (FIT-SPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-SPP - Systémy odolné proti poruchám, Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s různými formami redundance a jejich využitím k vytvoření počítačových systémů pracujících správně i za přítomnosti poruch nebo chyb v datech.

Osnova

Osnova přednášek:Principy odolnosti, struktury, techniky. Obvodová odolnost, TMR, GMR. Kódy pro zabezpečení a opravu informace, paritní a aritmetické kódy. Reziduální kódy, Hammingovy kódy, řídké paritní kódy. Cyklické kódy, Fireovy kódy. Konečná tělesa, kódy BCH a RS, detekce bytových chyb. Konvoluční kódy. Časová redundance, alternující logika. Odolnost na úrovni VLSI. Odolnost v jednotkách počítačů a v počítačových systémech. Radiační odolnost.Řídicí systém A380. Architektura odolných systémů. Odolnost v komunikačních sítích. Distribuované odolné systémy. Odolnost programového vybavení. Osnova ostatní - projekty, práce:Individuálně zadávaná témata projektů.

Literatura

Hlavička, J., Racek, S., Golan, P., Blažek T.: Číslicové systémy odolné proti poruchám, Vydavatelství ČVUT, Praha, 1992, ISBN 80-01-00852-5 Lin, S., Costello, D.J.: Error Control Coding: Fundamentals and Applications, Prentice-Hall, 1983, ISBN 0-13-283796-X

Požadavky

Nejsou žádné prerekvizity.

Garant

doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc.