Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba aplikací pro mobilní zařízení (FIT-TAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FIT-TAM - Tvorba aplikací pro mobilní zařízení, Fakulta informačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit se s vlastnostmi současných mobilních zařízení a s principy tvorby aplikací, získat přehled o existujících hardwarových platformách a operačních systémech, jejich vzájemném srovnání. Naučit se základy tvorby aplikací v systémech Windows Phone, Android, iOS, naučit se základy 3D zobrazování na mobilních zařízeních s využitím OpenGL ES, XNA a dalších. Získat přehled možností zobrazování videa a audia na mobilních zařízeních a jejich přenosu a kódování. Zaměřit studenta na jednu z platforem a v rámci týmu vytvořit aplikaci funkční na zvoleném mobilním zařízení; procvičit tvorbu projektové dokumentace a obhajobu projektu.

Osnova

Osnova přednášek:Úvod do předmětu a problematiky, organizace předmětu. Projektový workshop Vývoj pro Android I Vývoj pro Android II Projektový workshop Windows Phone 7 - Designing Applications for Marketplace Windows Phone 7 and Cloud: Practical Examples Pervasive Computing: Designing Services for the Future Projektový workshop Unix na MT - Nokia, BlackBerry (QNX), Tizen, ... Zkušenosti z praktických projektů Zkušenosti z praktických projektů Příprava na zkoušku, závěrečné informaceOsnova ostatní - projekty, práce:Skupinové projekty (cca 4 studenti na projekt) s tvorbou dokumentace a obhajobou, výsledkem projektů budou aplikace funkční na mobilním zařízení zvolené platformy.

Literatura

Předmet nemá literaturu.Předmet nemá literaturu.

Požadavky

Základní znalost tvorby uživatelských rozhraní (předmět ITU). Znalost základů počítačové grafiky a 3D vykreslování s hardwarovou akcelerací (předmět PGR). Znalost objektově orientovaného návrhu aplikací (+ jeden z jazyků C++, C#, Java) Znalost základů operačních systémů (v rozsahu bakalářského studia FIT)

Garant

doc. Ing. Adam Herout, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Adam Herout, Ph.D.