Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk B1 - 1 (FP-AJ1BK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-AJ1BK - Anglický jazyk B1 - 1, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz je zaměřen na výuku druhého cizího jazyka na obecné úrovni. Cílem kurzu je vybavit studenty pro každodenní komunikaci na úrovni B1 (intermediate).

Osnova

Soustředění 1 (4h) - Úvodní tutoriál. Výklad gramatiky, seznámení s tématy lekcí. - U1: Mezinárodní projekt. Opakování časů. Přítomný čas prostý a průběhový. Dějová a stavová slovesa. Osobní informace. Pozdravy. Uvítání hosta.- U2: Nové společnosti. Minulý čas prostý a Předpřítomný čas prostý. Vazba used to. Otázky na podmět a předmět. Zaměstnání. U2 Telefonování. Ujednání schůzky a změna termínů.Soustředění 2 (4h) - Výklad gramatiky, seznámení s tématy lekcí. Konzultace.- U3: Jazyky ve světě. Stupňování přídavných jmen. Vztažné věty. Přídavná jména. Postoje a vlastnosti. Vyjádření názorů. Vyjádření souhlasu a nesouhlasu. Účast na schůzce a v diskuzi.- U4: Trendy mezi zákazníky. Přítomný čas průběhový, minulý čas prostý. Přídavná jména a příslovce. Jídlo. Vyjádření rady a návrhu.Soustředění 3 (4h) - Opakování- Test.Samostudium, elearning.

Literatura

HARDING, Keith, Liz TAYLOR. International Express: Student's Book; Intermediate; Interactive edition with multiROM. Oxford: Oxford University Press, 2010, 152 s. ISBN 9780194597371. (EN)eLearning - elektronické materiály Ústavu jazyků FSI. . (CS)MURPHY, Raymond. English grammar in use: a self-study reference and practice book for intermediate learners of English: with answers. 4th ed. Cambridge: Cambridge University Press, c2012, x, 380 s. ISBN 9780521189064. (EN)

Požadavky

Kurz je určen pro studenty, kteří si osvojili jazyk na úrovni "pre-intermediate".

Garant

Mgr. Dita Gálová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jaroslav TrávníčekMgr. Dita Gálová, Ph.D.