Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská němčina 1 (FP-Dhn1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-Dhn1K - Hospodářská němčina 1, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozvíjí všechny jazykové dovednosti (poslech, čtení, mluvení, psaní) s důrazem na osvojení terminologie a specifických struktur odborného jazyka, schopnost porozumění odborným hospodářským textům a komunikace o odborných tématech.

Osnova

1. L. 1 – L. 42. samostudium3. 45. 6. 7. L. 5 – L. 88. samostudium9. 10. 11. 12. 13. zápočtový test

Literatura

Studijní opory ke kurzu na www.vutbr.cz/elearning (CS)HÖPPNEROVÁ V.,KERNEROVÁ J. Němčina v hospodářství. 3.,přepracované vyd. Praha: Ekopress s.r.o, 2004.312 s. ISBN 80-86119-80-7. (CS)

Požadavky

Velmi dobré znalosti obecného jazyka ze střední školy minimálně na středně pokročilé úrovni: Mluvnické jevy: Podstatná jména – užití členů, číslo a pád; přídavná jména a příslovce – stupňování, srovnávání; zájmena – osobní, přivlastňovací, ukazovací, tázací, neurčitá; číslovky - základní, řadové; předložky – pádové předložky, místní a časové údaje; slovesa – čas přítomný, préterit, perfekt, plusquamperfekt, budoucí 1, způsobová slovesa, činný a trpný rod, rozkazovací způsob, podmiňovací způsob; skladba - slovosled, tvoření otázek, souvětí – časové, podmínkové, účelové, krácení vět infinitivními konstrukcemi. Slovní zásoba a frazeologie k tématům: Společenský styk (pozdravy, představení, prosby, poděkování, omluvy), osobní údaje, škola, povolání, denní program a volný čas, rodina, jídlo a pití, nákupy, cestování, doprava, oblečení, dům a byt, zdraví, veřejné služby (pošta, banka, úřady), životní prostředí, počasí.

Garant

PhDr. Zdeňka Myšková

Vyučující

PhDr. Zdeňka Myšková