Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nepřímé daně (FP-DndaK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-DndaK - Nepřímé daně, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je, aby si studenti osvojili teoretické základy a metodické postupy potřebné pro správné vyhodnocení jednotlivých konkrétních případů v oblasti daně z přidané hodnoty. Na základě těchto znalostí pak uměli aplikovat získané vědomosti v praxi při řešení zcela konkrétních nejen jednoduchých, ale i složitých situací v oblasti daně z přidané hodnoty.

Osnova

Základní tématická náplň je následující:- Vymezení základních pojmů; např.osoby povinné k dani, plátci a neplátci DPH, osoby registrované k dani, osoby identifikované k dani, daň na vstupu, daň na výstupu, daň. povinnost atd.- Registrace k DPH, odpočet při registraci pláce, zrušení registrace DPH a povinnost vypořádat daň- DPH ; předmět daně, ekonomická činnost,zdanitelné plnění, příklady u různých druhů osob.- Určení dne uskutečnění plnění při dodání.zboží, poskytnutí služeb a převodu nemovitostí + některé zvláštní případy (dílčí a opakovaná plnění, prodejní automaty, spotřeba energií apod.) a to i v rámci zemí z EU.- DPH ; určení místa plnění při dodání.zboží, poskytnutí služeb a převodu nemovitostí + některé zvláštní případy u služeb a to v rámci zemí z EU- DPH; stanovení základu daně a sazby daně pro různé druhy zdanitelných plnění.- Druhy daňových dokladů a jejich náležitosti.- DPH ; osvobozená plnění s nárokem na odpočet daně na vstupu- DPH; osvobozená plnění bez nároku na odpočet daně na vstupu - DPH ; krácení daně na vstupu koeficientem; způsob výpočtu koef a roční vypořádáníCvičení budou zaměřena na aplikace konkrétních příkladů dle probírané problematiky

Literatura

Zákon o dani z přidané hodnoty z.č.235/2004 Sb. v platném znění (CS)Zákon o dani z příjmů fyzických a právnických osob z.č.586/92 Sb. v platném znění (CS)Pokyny řady D Finanční zpravodaj MF ČR (CS)

Požadavky

Znalost daně z příjmů fyzických a právnických osob, znalost vedení účetnictví a daňové evidence.

Garant

Ing. Pavel Svirák, Dr.

Vyučující

Ing. Pavel Svirák, Dr.