Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daň z příjmu fyzických osob (FP-DPFO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-DPFO - Daň z příjmu fyzických osob, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přednesení a procvičení problematiky zdanění příjmů fyzických osob - ve vazbě na zákon o daních z příjmů v aktuálním znění. Cílem je seznámit studenty s touto normou a naučit je aplikovat ji v praxi, a to na konkrétních případech a při konkrétních výpočtech.

Osnova

obecný úvodstruktura zákonazákladní pojmy zákonaalgoritmus výpočtu danědetailní výklad klíčových ustanovení zákonanavazující zákony

Literatura

Pelech, P.: Zdanění mezd, platů a ostatních příjmů ze závislé činnosti, Olomouc, Anag (CS)POLÁK, M., KOPŘIVA, J., BARANYKOVÁ, M.: Daň z příjmů fyzických osob 2009 - skriptum. Brno: CERM, 2009, 105 s. ISBN 978-80-214-3965-8 (CS)vybrané zákony v úplném znění, zejména zákon o daních z příjmů (CS)kolektiv autorů: Abeceda mzdové účetní, Ostrava, Anag, spol. s r.o.. (CS)Vybíhal, V.: Daně z příjmů , Praha, Grada Publishing s.r.o. (CS)Tůma, J., Báča, J.: Přímé daně při aplikaci smluv o zamezení dvojího zdanění, 1. vydání, Praha, Management Press (CS)Svátková, S.: Bakalářské minimum z daní, 1. vydání, Praha, Trizonia (CS)

Požadavky

Student musí mít povědomí o základních právních předpisech ČR, o elementárních principech účetnictví a o základních rysech daňové soustavy v ČR.

Garant

Ing. Michal Polák, Dr.

Vyučující

Ing. Michal Polák, Dr.