Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní právo EU (FP-FopeuP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-FopeuP - Obchodní právo EU, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je základní orientace studenta v problematice okruhů obchodního práva upraveného právem ES. Předmět vysvětlit úlohu institucí ES při tvorbě a aplikaci hospodářského a obchodního práva ES. Prameny práva ES, právní aspekty volného oběhu zboží, pracovních sil, kapitálu, volného pohybu služeb a svoboda podnikání, problematiku hospodářské soutěže v právu ES, Ochranu spotřebitelů v právu ES a právo obchodních společností upravených právem ES.

Osnova

• Úvod do předmětu • Úloha institucí EU při tvorbě a aplikaci hospodářského a obchodního práva EU. Prameny práv.• Právní aspekty volného oběhu zboží, pracovních sil, kapitálu, volného pohybu služeb a svoboda podnikání.• Hospodářská soutěž v právu EU. • Ochrana spotřebitelů v právu EU.• Právo obchodních společností upravených právem EU

Literatura

Týč, V. Základy práva EU pro ekonomy, Linde, Praha, 5. vyd. , 2006 (CS) BEJČEK, Josef, Petr HAJN, Jarmila POKORNÁ, Josef KOTÁSEK, Jaromír KOŽIAK, Karel MAREK, Dana ONDREJOVÁ, Josef ŠILHÁN a Eva VEČERKOVÁ. Základy obchodního práva v Evropě. 1. vyd. Brno: Masarykova Univerzita, Právnická fakulta, 2009. 341 s. Bakalářský studijní program, č. 429. ISBN 978-80-210-4957-4. (CS)

Požadavky

Student musí mít povědomí o základních právních pojmech.

Garant

doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc.