Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická ekonomie (FP-ImeP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-ImeP - Matematická ekonomie, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je hlouběji proniknout do kauzální podstaty ekonomických vztahů, rozvoj schopnosti vyjadřovat ekonomické vztahy exaktními prostředky a následně provádět jejich analýzy.

Osnova

1.Základní principy ekonomické analýzy a modelování 2.Poptávka a nabídka 3.Příjem, náklady, zisk 4.Elasticita5.Produkce6.Užitečnost7.Národní důchod

Literatura

J. Jacques, Mathematics for Economics and Business, Addison-Wesley, New York, 1995 (EN)A.C. Chiang, Fundamental Methods of Mathematical Economics, McGraw-Hill Inc., New York, 1984 (EN)C.J. McKenna and R. Rees, Economics: A Mathematical Introduction, Oxford University Press Inc., New York, 1992 (EN)J.U. Koch and L.A. Ostrosky, Introduction to Mathematical Economics, McGraw-Hill Inc., Singapore, 1994 (EN)I. Mezník, Úvod do matematická ekonomie pro ekonomy,FP VUT v Akademickém nakladatelství CERM,s.r.o., Brno 2011 (CS)

Požadavky

Standardní kurz inženýrské matematiky, mikroekonomie a makroekonomie na bakalářské úrovni.

Garant

prof. RNDr. Ivan Mezník, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Ivan Mezník, CSc.