Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management informační bezpečnosti (FP-ImibeP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-ImibeP - Management informační bezpečnosti, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je představit studentům hlavní oblasti a směry při realizaci bezpečnostních opatření a seznámit je s jejich zásadami.

Osnova

1. Názvosloví a definice základních pojmů bezpečnosti IS2. – 4. Bezpečnostní standardy a normy.5. – 7. Analýza rizik a výběr bezpečnostních opatření.8. – 10. Správa rizik IS.11. Ochrana informací.12. Základní principy budování bezpečnostní architektury.13. Bezpečnostní legislativa a právní prostředí.

Literatura

Doseděl, T.: Počítačová bezpečnost a ochrana dat. Brno : Computer Press 2004. ČSN ISO/IEC 27001, Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státí zkušebnictví (ÚNMZ), 2006ČSN ISO/IEC 17799, Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státí zkušebnictví (ÚNMZ), 2006Časopis DSM - Data Security Management. Vyd. Tate International, Praha.Doucek, P.,Novák, L.,Svatá, V. Řízení bezpečnosti informací.Příbram:Professional Publishing,2008.239s. ISBN 978-80-86946-88-7. Northcutt, S. Bezpečnost počítačových sítí. Brno : Computer Press, 2005.Kovacich, G.L. Průvodce bezpečnostního pracovníka informačních systémů. Praha : Unis Publishing, 2000.

Požadavky

Znalost problematiky informačních systémů, počítačových sítí, operačních systémů a programování.

Garant

doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc.