Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Integrovaná podniková infrastruktura (FP-IpiP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-IpiP - Integrovaná podniková infrastruktura, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti získají celkové znalosti o principech řešení podnikové komunikační infrastruktury, o metodách a přístupu k jejich řešení a využití při návrhu komunikační infrastruktury v podniku včetně praktických dovedností při jejich realizaci.

Osnova

1. Postupy plánování integrované podnikové infrastruktury (IPI), vstupní analýzy, algoritmy, technologickotechnicképrostředky.2. Projekt IPI – související normy, technické vyhlášky a zákony3. Projekt IPI – cíl projektu, vstupní požadavky investora, jejich analýza, definice pojmů, změnové postupy4. Projekt IPI – analýza a systémový návrh, model řešení IPI5. Projekt IPI – blokové schéma IPI, propojení jednotlivých prvků, počty kanálů a portů, šířky pásma, požadavkyna přenosové technologie6. Projekt IPI – volba řešení a její zdůvodnění, návrh řešení7. Řešení horizontální i páteřní sekce a centrálních uzlů IPI, řešení klíčových uzlů8. Specifikace designu a materiálů subsystémů IPI (uzly, linky, kanály AP atd.)9. Rozpočty, koordinace s jinými subsystémy a profesemi10. Harmonogramy řešení, technické zprávy

Literatura

Jordán: Sborník přenášek - Komunikační systémy pro kritické aplikace (CS)Jordán: Profesionální datové komunikace - strukturovaní a multimediální kabeláže (CS)Normy: ČSN EN 50173, 50174 (CS)

Požadavky

Vstupní požadavky na studenta jsou kladeny na úrovni znalostí problematiky infrastruktury komunikačních systémů,počítačových sítí a podnikových kritických aplikací.povinná korekvizita Podnikové kritické aplikace

Garant

prof. Ing. Miloslav Filka, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloslav Filka, CSc.