Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podnikové kritické aplikace (FP-IpkaP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-IpkaP - Podnikové kritické aplikace, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou kritických aplikací, jejich analýzou, analýzou rizik kritických aplikací, metodikou řešení návrhu infrastruktury pro kritické aplikace a získání praktických dovedností s jejich návrhem.

Osnova

1. Kritické aplikace (CA) a kritická infrastruktura (CI), vazby na ostatní aplikace2. Komunikační systémy pro kritické aplikace - základní problematika, rozdíly v principech řešení komerčních(administrativních, logistických atd.) komunikačních systémů a systémů pro kritické aplikace a průmysl3. Základní a rozšířené požadavky na CA, požadavky do speciálních prostředí, řešení třídy MCN (Mission CriticalNetwork) - vazba na CA, NISS - Network Infrastructure Security Solution - vazba na CA4. Topologie a redundance v systémech pro CA5. Protokoly a časování systémů CA6. Systémy managementu pro řízení CA7. ProfiNet IO a Industrial Ethernet/IP, EDS a GDSML konfigurační soubory, práce v reálném čase8. Speciální materiály pasivní vrstvy pro CI9. Speciální aktivní prvky pro řízení CA - 110. Speciální aktivní prvky pro řízení CA - 211. Výpočty potřebných přenosových parametrů pro systémy řízení CA12. Požadavky na spolehlivost, bezpečnost a rychlost, topologie, redundantní (záložní) trasy, výpočet kapacitpáteřních vedení, postup návrhu. Systémový návrh řešení - topologie, aktivní prvky komunikační protokoly,zabezpečení atd.13. Metody srovnání systémů prořízení CA, způsob zapracování výsledku hodnocení do zadání výběrových řízení

Literatura

Jordán: Sborník přenášek - Komunikační systémy pro kritické aplikace (CS)Zelená kniha o Evropském programu na ochranu CI – 17.11.2005 (CS)

Požadavky

Znalosti informatiky, operačních, databázových systémů, kancelářských a internetových aplikací na úrovni bakalářského studia informatiky. Znalosti z oblasti podnikové ekonomiky, managementu, marketingu, obchodu a řízení financí na úrovni bakalářského studia ekonomiky.

Garant

doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA

Vyučující

doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA