Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy ve státní správě (FP-ISSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-ISSS - Informační systémy ve státní správě, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je poskytnout přehled systému evidence a životním cyklu dokumentů ve státní správě, o právní úpravě nakládání se standardními a elektronickými dokumenty a jejích důsledcích, zejména o problémech s archivací, vyřízením a předáváním dokumentů. Studenti budou seznámeni se souvisejícími pojmy, jako je například datová schránka, časové razítko, elektronický podpis a další.

Osnova

1. Úvod do problematiky evidence dokumentů ve státní správě2. Životní cyklus dokumentů: registrace, evidence, předání, přidělení, vyřízení, uzavření dokumentu, práce se spisy 3. Povinnost vedení spisové služby: právní normy4. Archivace dokumentů ve státní správě a její právní úpravy5. Představení problematiky informačních systémů ve státní správě6. Seznámení se systémem SSL GINIS7. Používání elektronických dokumentů8. Elektronický podpis, časové razítko, konverze dokumentu, datová schránka9. Legislativa týkající se práce s elektronickými dokumenty10. Problematika práce s elektronickými dokumenty (možnosti aplikací spisová služba, problémy konverzí, časových razítek, datových schránek, datových nosičů)11. Národní archivy dokumentů, problémy s elektronizací

Literatura

VOŘÍŠEK, J. Strategické řízení informačního systému a systémová integrace. Praha : Management Press. 2006. s. 234. ISBN 978-80-85943-40-9 (CS)

Požadavky

Středoškolské znalosti informatiky.

Garant

Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D.

Vyučující

Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D.