Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie systémů (FP-ItsP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-ItsP - Teorie systémů, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenta se základy analýzy dynamiky řídicích systémů a principy jejich návrhu tak, aby se student dokázal orientovat v průmyslově významné problematice a rovněž zobecnit dosažené znalosti na řadu vědních oborů.

Osnova

1. Úvod do teorie systémů2. Popis dynamických systémů3. Lineární regulační obvody se spojitým časem. Základní pojmy.4. Analýza lineárních systémů se spojitým časem.5. Syntéza lineárních systémů se spojitým časem.6. Lineární regulační obvody s diskrétním časem, analýza jejich chování.7. Syntéza regulačních obvodů s diskrétním časem.8. Nelineární regulační obvody, základní rozdíly mezi lineárními a nelineárními systémy.9. Principy návrhu nelineárních regulačních obvodů.10. Pokročilé metody řízení 11. Systémy diskrétních událostí12. Konečné automaty a Petriho sítě13. Shrnutí a opakování

Literatura

J.Štecha: Obecná teorie systémů, ČVUT (CS)P.Vavřín: Teorie dynamických systémů , VUT. (CS)

Požadavky

Znalost matematiky, zejména integrálu a derivace, řešení diferenciálních rovnic, Laplaceova a z-transformace, základy lineární algebry, funkce komplexní proměnné, pravděpodobnost a statistika.

Garant

prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D.Ing. Jan GlosIng. Lukáš OtavaIng. Libor Veselý, Ph.D.