Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská unie a podnikání (FP-KeupP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-KeupP - Evropská unie a podnikání, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Referát - Euro Seminárky, referáty 30.05.2018 21:25 1

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vybavit studenty základními znalostmi o ekonomice EU, které se týkají následujících základních oblastí: - historický vývoj a podstata EU,- podstata, funkce a struktura rozpočtu EU,- problematiku jednotného trhu, Evropské menové unie a vybraných politik v ekonomické oblasti,- finanční vztahy Ceské republiky a rozpočtu EU,- rozdíly v podnikání v jednotlivých členských stétech EU,- současný stupeň rozvoje evropské ekonomické integrace a seznámení s cíli pro další období,- dotační politika EU.

Osnova

1. Historický vývoj a podstata EU.2. Podstata, funkce a struktura rozpočtu EU.3. Problematika jednotného trhu, Evropské měnové unie a vybraných politik v ekonomické oblasti.4. Finanční vztahy České republiky a rozpočtu EU.Rozdíly v podnikání v jednotlivých členských státech EU. 5. Současný stupeň rozvoje evropské ekonomické integrace a seznámení s cíli pro další období.6. Dotační politika EU.

Literatura

Kubátová, Květa.eřejné finance a monetární politika v EU a jejich vliv na mezinárodní podnikání. Vyd. 1. Praha : Matfyzpress, 2011.119 s. ISBN: 978-80-7378-111-8 (CS)

Požadavky

Předpokládají se znalosti z ekonomických předmětů získané dosavadním studiem.

Garant

Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D.

Vyučující

Ing. Roman Ptáček, Ph.D.