Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční účetnictví (FP-KfuP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-KfuP - Finanční účetnictví, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

- získat znalosti a dovednosti z problematiky účtování aktiv a pasiv účetní jednotky, nákladů a výnosů a výsledku hospodaření- získat znalosti a dovednosti o uzávěrkových operacích a účetní závěrce

Osnova

Účtování pořízení, odepisování a vyřazení dlouhodobého majetku.Účtování jednotlivých kategorií oběžných aktiv.Vymezení a struktura účetních nákladů, účtování doposud neuvedených nákladových položek. Vymezení a struktura účetních výnosů, příklady účtování nejdůležitějších operací v jednotlivých skupinách výnosů. Uzávěrkové operace v širším a užším vymezení.Sestavení účetní závěrky se zaměřením na účetní výkazy.Audit účetní závěrky.

Literatura

zákon č.563/1991Sb.,o účetnictví (CS)Fedorová,A., Beranová,M. Pracovní listy k finančnímu účetnictví. 1. vyd.Brno, CERM, 2011. (CS)Strouhal, J. a kol. Účetnictví 2012: Velká kniha účetních příkladů. 1.vyd., Computer Press, 2012. ISBN 9788026500087. (CS)vyhláška č.500/2002Sb.,kterou se provádějí některá ustanovení zákona o účetnictví (CS)České účetní standardy pro podnikatele (CS)Ryneš, P. Podvojné účetnictví a účetní závěrka 2015. Praha: ANAG, 2015. ISBN 978-80-7263-924-3. (CS)Strouhal, J. a kol. Účetnictví. Velká kniha účetních příkladů. Brno: bizBooks, 2014. ISBN 978-80-265-0154-1. (CS)

Požadavky

studenti potřebují znalosti :- o metodách podvojného účetnictví- účetních definic majetkových položek a jejich oceňování- pojetí a vymezení zdrojů financování- o nákladech, výnosech a výsledku hospodaření podniku- o souvislostech uvedených účetních kategorií a jejich promítání do účetních výkazů

Garant

doc. Ing. Anna Fedorová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Anna Fedorová, CSc.