Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informace o konkurenci (FP-KikP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-KikP - Informace o konkurenci, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Umožnit studentům pochopit problematiku informačních systémů potřebných k získávání informací o konkurenci a vybavit studenty znalostmi pro legální získávání informací o konkurenci.

Osnova

Základní tematická náplň přednášek je následující:Úvod, ofenzivní pojetí KBF. Strategický význam informace v KB.Pojetí informace v KBStanovení potřebných informací pro TOP management firmyZdroje, způsoby získávání a analýza informacíObchodní tajemství firmy, ochrana informaceSpecifický informační systém firmy (Spefis)Organizační struktura SpefisuZačlenění Spefisu do organizační struktury firmyObecné a specifické požadavky na personální zajištěni Spefisu.

Literatura

FULD, LEONARD, M. The New Competitor Intelligence. New York: 2005. (EN)BARTES, F. Competitive Intelligence. Skriptum. VUT v Brně, Fakulta podnikatelská. Brno: Akademické nakladatelství CERM, s. r o., 2012. ISBN 978-80-214-4613-7. (EN)BARTES, F. Competitive Intelligence. Základ pro strategické rozhodování. Ostrava: KEY Publishing, 2012. ISBN 978-80-7418-113-9. (EN)KAHANER, L., 1997: Competitive Intelligence. New York: Simon & Schuster, 1997. ISBN 978-0-684-84404-6. (EN)

Požadavky

Znalost základů organizace a manažerských funkcí podniku, základy práce na PC a znalost práce s Internetem.

Garant

doc. Ing. František Bartes, CSc.

Vyučující

doc. Ing. František Bartes, CSc.