Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika 1 (FP-MA1_M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-MA1_M - Matematika 1, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je zvládnout výpočty s číselnými veličinami (i s ohledem na používání výpočetní techniky) a základy analýzy funkcí jedné reálné proměnné včetně aplikací v ekonomických disciplinách.

Osnova

Předmět je součástí teoretického základu oboru. Cílem je zvládnout výpočty s číselnými veličinami a funkcemi (i s ohledem na používání výpočetní techniky ), základy kombinatoriky a analýzu funkcí jedné proměnné (včetně aplikací v ekonomických disciplínách ):1. Základní matematické pojmy2. Čísla a množiny čísel3. Funkce a operace s nimi4. Elementární funkce5. Limita a spojitost6. Derivace a diferenciál7. Průběh funkce8. L´Hospitalovo pravidlo a Taylorův vzorec9. Neurčitý integrál10. Metody integrování11. Určitý integrál

Literatura

Mezník,I.:Matematika I. FP VUT v Brně, Brno 2008 (CS)Marošová,M.,Mezník,I.:Cvičení z matematiky I. FP VUT v Brně, Brno 2008 (CS)Mezník,I.: Matematika II.FP VUT v Brně, Brno 2009 (CS)

Požadavky

Učivo středoškolské matematiky.

Garant

doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc.Mgr. Veronika Novotná, Ph.D.