Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika 2 (FP-MA2_M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-MA2_M - Matematika 2, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je vybudovat matematický aparát nezbytný pro výklad navazujících odborných předmětů.

Osnova

Navazuje na předmět Matematika I. Obsahem je lineární algebra, diferenciální počet funkce více proměnných, diferenciální a diferenční rovnice (zejména lineární) a nástroje vhodné pro nejen jejich řešení - mocninné a Fourierovy řady a vybrané integrální transformace:1. Matice 2. Determinanty3. Soustavy lineárních rovnic 4. Diferenciální rovnice 1. řádu5. Lineární diferenciální rovnice 2. řádu6. Metoda mocninných řad 7. Laplaceova transformace8. Diferenční rovnice a Z-transformace9. Funkce více proměnných, základní pojmy10. Extrémy a vázané extrémy11. Fourierova řada 12. Fourierova transformace

Literatura

Mezník,I.: Matematika II.FP VUT v Brně, Brno 2009 (CS)Jura P.: Signály a systémy, FEKT VUT v Brně, 2.vydání, Brno 2002 (CS)Kropáč J., Kuben J.: Fukce gama a beta, transformace Laplaceova, Z a Fourierova,3.vydání, VA v Brně 2002 (CS)

Požadavky

Učivo středoškolské matematiky a učivo předmětu Matematika I.

Garant

doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc.