Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina 2 (FP-Moa2_1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-Moa2_1K - Odborná angličtina 2, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je osvojení základní terminologie, výrazových prostředků a dovedností pro management a podnikání, zejména v souvislosti s organizací firmy, výrobním procesem, obchodováním, prezentacemi a finančními záležitostmi. Dále si osvojí terminologii potřebnou pro práci s výpočetní technikou a pro orientaci v odborných textech z oblasti informačních technologií, s důrazem na všechny základní jazykové dovednosti.

Osnova

Způsobová slovesa. Rozdíly mezi britskou a americkou angličtinou.Nácvik prezentací. Práce s odborným textem. Vyjádření budoucího času v angličtině. Přítomný čas průběhový a 'going to' pro vyjádření budoucí události. Ustálená slovní spojení.Proces přijetí do zaměstnání, komunikace v zaměstnání, finance v zaměstnání. Peníze a bankovnictví.Časové věty. První a druhá podmínková věta. Psaní e-mailů.Práce s odborným textem. Frázová slovesaPředpřítomný čas prostý a průběhový. Popis zaměstnání, kariéra.Práce s odborným textem. Popis procesů. Správné kladení otázek.Třetí podmínková věta, minulý kondicionál. Snadno zaměnitelná slova.Obchodní korespondence. Způsobové sloveso 'should' s minulým infinitivem.Nepřímá řeč. Ustálená slovní spojení.Běžné fráze pro různé společenské situace. Práce s odborným textem.

Literatura

SWEENEY, S.: English for Business Communication, Student's Book. 2. vydání. Cambridge: Cambridge University Press 2003. 147 s. ISBN 0 521 75449 6 (EN)GLENDINNING, E.H.; McEWAN, J.: Oxford English for Information Technlogy. 1.vydání, Oxford: Oxford University Press 2002, 222s. ISBN 0 19 457375 3 (EN)TAYLOR, L.: International Express, Intermediate, New Edition. Student's Book. Oxford: Oxford University Press 2005 (EN)GLENDINNING, E.H.- McEWAN, J.: Basic English for Computing. Revised and updated. 2. vydání. Oxford: Oxford University Press 2003.133 s. ISBN 0 19 457470 9 (EN)

Požadavky

Práce v kurzu vyžaduje středně pokročilou znalost jazyka.

Garant

Mgr. Šárka Rujbrová

Vyučující

Mgr. Šárka Rujbrová