Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské poradenství (FP-MPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-MPO - Manažerské poradenství, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s teorií poradenství, s praktickými aspekty poradenství a s právní úpravou a praxí daňového poradenství v ČR. Cílem předmětu je dále připravit studenty na výkon poradenské profese, či na praktickou situaci, ve které se stanou klienty poptávajícími poradenské služby.

Osnova

základní pojmyporadce a poradenstvítrh poradenských služebporadenský procesprofesní integritaporadenská smlouvadaňové poradenství v ČRprávní poradenství v ČR

Literatura

Kubr, M.: Jak si vybrat poradce, 1.vydání, Praha, Management press, Ringier ČR, a.s., 1994 (CS)Kubr, M.: Poradenství pro podnikatele a manažery, 1.vydání, Praha, CAPA, 1991 (CS)POLÁK, M., KOPŘIVA, J.: Manažerské poradenství – skriptum. 2. vyd. Brno: CERM, 2008. 86 s. ISBN 978-80-214-3608-4 (CS)Potměšilová, J.:Daňové poradenství a daňoví poradci, 1.vydání, Praha, Prospektum s.r.o. (CS)Ricchiute, D.: Audit, 1.vydání, Praha, Victoria publishing, a.s., 1994 (CS)Vybrané zákony v úplném znění, zejména: - zákon č. 523/1992 Sb., o daňovém poradenství a Komoře daňových poradců České republiky; - zákon č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků. (CS)Kubátová, K.: Daňová teorie a politika, 1. vydání, Praha, VŠE Praha, Fakulta financí a účetnictví, 1994 (CS)Materiály Komory daňových poradců ČR www.kdpcr.cz (CS)Materiály Sdružení účetních a daňových poradců Brno www.sudp.cz (CS)

Požadavky

Předpokládá se znalost daňové soustavy ČR včetně znalosti legislativy upravující správu daní. Dále se očekávají znalosti související s řízením podnikatelských subjektů (obchodní právo, management, finance atp).

Garant

Ing. Michal Polák, Dr.

Vyučující

Ing. Michal Polák, Dr.