Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetní informatika (FP-MuiK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-MuiK - Účetní informatika, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

získat schopnost samostatně zpracovat účetní charakteristiky podniku jako podklad pro řízení podniku

Osnova

studenti samostatně zpracují tři úlohy :- ze zadaných charakteristik dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku vypracují na počítači odpisový plán podniku- ze zadaných charakteristik stavu pohledávek v podniku zpracují na počítači podklady pro tvorbu účetních a daňových opravných položek- ze zadaných podkladů o zaměstnancích provedou výpočet čisté mzdy, sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění zaměstnanců a zaměstnavatele v režimu stanoveném vyučujícím.

Literatura

Macík,M.: Účetnictví pro manažery. Praha, Grada Publishing, 1995. (CS)Vyhláška č.500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o účetnictví. (CS)České účetní standardy pro podnikatele. (CS)

Požadavky

- znalost základních účetních termínů, minimálně těch, které jsou obsaženy v účetních výkazech- znalost práce s databázovými systémy - umět získat potřebné legislativní informace na Internetu

Garant

doc. Ing. Anna Fedorová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Anna Fedorová, CSc.