Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie vědecké práce (FP-mvpD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-mvpD - Metodologie vědecké práce, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle předmětu jsou následující:1. Ukázat studentům proces výzkumné práce, její časové nastavení, úskalí a kritická místa.2. Naučit studenty stanovit stav vědeckého poznání poznání, definovat přínosy pro teorii, praxi a podnik.3. Naučit studenty pracovat v rámci rešeršní práce s literaturou.4. Popsat metody primárního výzkumu. Ukázat metody kvantitativního a kvalitativního šetření.5. Metodou prezentace a obhajoby individuální práce prokázat schopnosti řízení a provádění podnikatelského a manažerského výzkumu vedoucí k budoucímu úspěšnému zpracování disertační práce.

Osnova

Stručný obsah předmětu1. Téma disertační práce, vazba výzkumu na téma disertační práce.2. Výzkum v podnikání a řízení – výzkumný proces, návrh výzkumu.3. Časové rozvržení výzkumu, úskalí a kritická místa výzkumu.4. Stav vědeckého poznání, rešerše literatury.5. Zdroje a sběr dat v rámci sekundárního výzkumu.6. Metody sběru dat v rámci primárního výzkumu. • Stanovení vzorku, stanovení hypotéz. • Předvýzkumná šetření. • Kvalitativní přístupy. • Kvantitativní šetření. • Metody a přístupy kvantitativního šetření7. Prezentace individuální práce zpracované na zadané téma.8. Netradiční výzkumné metody.9. Autorské právo.

Literatura

SAUNDERS, M., LEWIS, P. & THORNHILL, A. Research Methods for Business Students. 3rd ed. Prentice Hall, 2003. ISBN 0-273-65804-2. (EN)COLLINS, J. & HUSSEY, R. Business Research. 2nd ed. Palgrave Macmillan, 2003. ISBN 0-333-98325-4. (EN)

Požadavky

Nejsou stanoveny.

Garant

prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA

Vyučující

prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA