Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní obchod (FP-PmoC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-PmoC - Mezinárodní obchod, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s významem zahraničního obchodu, s jeho formami, s vývozními a dovozními operacemi a s mnohostranným obchodem. Zvládnout úpravu závazkových vztahů, typy vybraných mezinárodních smluv, přehledně s vnitrostátními předpisy, typickými mezinárodními zvyklostmi a vybranými vzorovými smlouvami a dodacími podmínkami. Zvládnout proces uzavírání smlouvy se zahraničním partnerem, způsoby plateb a zajišťování závazků v zahraničním obchodním styku.

Osnova

Vymezení základních pojmů mezinárodního obchodu.Mezinárodní podnikatelské prostředí.Formy vstupu podniků na mezinárodní trhy.Zahraniční obchodní politika ČRPříprava vývozu.Dokumenty v mezinárodním obchodě.Rizika mezinárodního obchodu.Pojištění rizik v mezinárodním obchodu.Logistika v mezinárodním obchodu.Platební instrumenty v mezinárodním obchodu.Kupní smlouvy v mezinárodním obchodu.Financování mezinárodního obchodu.Formy podpory mezinárodního obchodu.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní ekonomické kategorie, informační gramotnost, základy organizace podniků, metody finanční analýzy, bankovní operace a pojišťovací operace.

Garant

doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D.