Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum na PC z nákladového managementu (FP-PpnmK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-PpnmK - Praktikum na PC z nákladového managementu, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem výuky předmětu je zaměření na analýzu nákladů z hlediska nákladového,manažerské účetnictví a managementu nákladů.Analýza chování nákladů a matematické propočty jsou důležité pro manažerské rozhodování. Nákladový management poskytuje především informace pro management a zejména pro rozhodování, student musí být schopen vymezit své požadavky pro různé rozhodovací úlohy, musí tyto informace třídit, zhodnotit a předložit zpracování manažerům. Předmět je zpracován na principu programového způsobu výuky.

Osnova

Osnova cvičení - obsah: - Úvod do cvičení, zadání podmínek k získání zápočtu.Seznámení se s řešením úloh v MS Excel. - Klasifikace nákladů – příklad 1 - Management fixních a variabilních nákladů – příklad 2 - Management návratnosti fixních a variabilních nákladů – příklad 3 - Optimalizační úlohy, krátkodobé rozhodovací úlohy, citlivost jednotlivých parametrů – příklad 4 - 6. Kalkulace úplných a neúplných nákladů – typový kalkulační vzorec, přirážková kalkulace - příklad 5 - Kalkulace s přiřazováním nákladů podle aktivit (Aktivity Based Costing) – příklad 6 - Kalkulace cílových nákladů (Target Costing) - příklad 7 - Kalkulace životního cyklu (Life Cycle Costing) - příklad 8 - Metoda standardních nákladů - příklad 9 - Rozhodování se o investicích - příklad 10 - Rozpočty – příklad 11 - Předložení a zhodnocení zadaných příkladů,zápočet.

Literatura

SYNEK, M. Manažerská ekonomika. 3.vyd. Praha: Grada Publishing, 2003. 472 s. ISBN 80-247-0515-X (CS)SYNEK, M. Podniková ekonomika. 2.vyd. Praha:C.H.Beck, 2000. 456s. ISBN 80-7179-388-4 (CS)BROŽ, M. Excel pro manažery a ekonomy, 1.vyd. Praha:CP Books, 2005. 424 s. ISBN 80-251-0499-0 (CS)

Požadavky

Předpokládají jí znalosti z finančního, vnitropodnikového a manažerského účetnictví, znalosti práce na PC, znalost tabulkového procesoru programu MS Excel 2002.

Garant

Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D.