Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe (FP-PRX1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-PRX1 - Praxe, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Ověřit teoretické znalosti v konkrétních podmínkách podnikatelské sféry či legislativního okolí. Měla by vyjít z obecných metod jako je např. pozorování,srovnávání, analogie a na jejich základě zpracovat písemnou zprávu dle přiloženého zadání .

Osnova

1. Uvedte název, sídlo a základní údaje o firme. 2. Uvedte právní formu organizace a popište její charakteristiky. 3. Popište predmet podnikání firmy, výrobní sortiment, ci sortiment služeb. 4. Zhodnotte obchodní situaci firmy: - analyzujte trhy, na kterých se pohybuje – vývoj tržeb a tržního podílu, konkurenci, další … - analyzujte proces zajištování výrobních zdroju a majetku firmy 5. Vyhodnotte podnikání firmy i z dalších pohledu: - ekonomický a financní – nakolik je firma zisková, likvidní a stabilní, jak si zajištuje financní prostredky - personalistiku firmy a trh práce, na kterém se pohybuje, kvalifikacní požadavky na zamestnance v ruzných funkcích - ekologické, etické nebo prípadne jiné významné aspekty podnikání (v závislosti na konkrétní firme) 6. Popište podrobne Vaši každodenní cinnost ve firme 7. Zvažte a popište možnosti zpracování bakalárské práce (oblast, cíl, data apod.) 8. Uvedte kontaktní osobu, její pevný a mobilní telefon a e-mail do fimy (pro možnou kontrolu).

Literatura

Pokorný,J. Umění tvořivé práce. 1.vyd. ICB 1996 (CS)SYNEK,M.a kol.anažérská ekonomika. 1.vyd. Praha Grada Publishing 1996, 456s. ISBN 80-7169-211-5 (CS)BURIÁN,A. a kol. Kultura projevu. 1.vyd. Brno MZLU 1995 (CS)POKORNÝ,J. Diplomová práce příležitost k seberealizaci. 1.vyd. Brno, VUT v Brně 1994 (CS)

Požadavky

Předmět navazuje na všechny dosud studované předměty z problematiky ekonomie, účetnictví, právo a daně.

Garant

prof. Ing. Marie Jurová, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Marie Jurová, CSc.