Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Drobné podnikání (FP-RdpC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-RdpC - Drobné podnikání, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Specializovat studenty studia oboru Řízení a ekonomika podniku a dát jim dostatek informací, znalostí a dovedností k založení a řízení vlastní malé firmy.

Osnova

Náplň přednášek se vztahuje k následujícím tématům:- Úvod do problematiky drobného podnikání. - Příčiny úspěchů a neúspěchů malých a středních firem. - Start malých a středních firem. Založení firmy x koupě existující firmy. Franchising. - Úspěšné strategie pro drobné podnikání. - Řízení zdrojů v malé firmě. - Finanční aspekty drobného podnikání. - Moderní podnikatelské metody.

Literatura

KORÁB, V., MIHALISKO, M.: Založení a řízení společnosti. Společnost s ručením omezeným, komanditní společnost, veřejná obchodní společnost. Computer Press Brno, 2005, 252 s. ISBN 80-251-0592-X. (CS)KORÁB, V., DOLEŽALOVÁ, E.: drobné podnikání. Studijní text pro kombinované studium. CERM Brno, 2006, 82 s. ISBN 80-214-3274-8. (CS)

Požadavky

Před studiem daného předmětu musí mít studenti následující znalosti a dovednosti: živnostenský zákon, obchodní zákoník, zákon o konkurzu a vyrovnání a kreativní myšlení pro založení vlastní malé firmy.

Garant

prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA

Vyučující

prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA