Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonometrie (FP-RekoC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-RekoC - Ekonometrie, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je hlouběji proniknout do kauzální podstaty ekonomických vztahů, rozvoj schopnosti vyjadřovat ekonomické vztahy exaktními prostředky a následně provádět jejich analýzy.

Osnova

Tematický obsah přednášek:-základní principy ekonomické analýzy a modelování, -poptávka a nabídka, -tržní rovnováha, -spotřeba a úspory, -modely národní ekonomiky, IS-LM analýza,-příjmy, náklady a zisk,-produkce,-pružnost poptávky a nabídky,-užitečnost,-optimalizace vybraných ekonomických veličin.Obsah cvičení:" procvičování přednášených témat, " samostatné zpracování souvisejících úkolů.

Literatura

Mezník, I.:Ekonometrie pro magisterské studijní programy. FP VUT v Brně v Akademickém nakladatelství CERM, s.r.o., Brno 2005 (CS)Mezník, I.:Úvod do matematické ekonomie pro ekonomy, FP VUT v Brně, Brno 2011 (CS)

Požadavky

Základní kurz vysokoškolské matematiky, základní kurz mikroekonomie a makroekonomie.

Garant

prof. RNDr. Ivan Mezník, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Ivan Mezník, CSc.