Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inovace v podniku (FP-RipK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-RipK - Inovace v podniku, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je, aby si studenti osvojili teoretické základy a metodické postupy potřebné pro přípravu a realizaci inovačního procesu s důrazem na vytvoření vhodných inovačních podmínek a použití nejvhodnějších inovačních strategií.

Osnova

Základní tématická náplň přednášek je následující- Zdroje inovačních příležitostí,- Principy realizace inovací,- Tvorba inovačního ducha firmy,- Zásady tvorby a řízení nového projektu,- Inovační podnikatelské strategie- Kondratěvův cyklus a související teorie,- Strategie VTR v současnosti Obsahem cvičení je procvičování přednášených témat a zpracování případových studií (individuálně i skupinově).

Literatura

BARTES,F. Řízení inovací. UT PF VUT v Brně, Podnikatelská fakulta. Brno : PC DIR 1998. ISBN 80 –214 – 1269 - 0. (CS)DRUCKER, P.F. Inovace a podnikavost. Praha: Management Press, 1992. ISBN 80 – 85603 – 29 – 2. (CS)PITRA, Z. Příprava a provádění organizačních změn. Praha: Grada, 1998. ISBN 80 – 7169 – 623 – 4. (CS)VALENTA,F. Inovace v manažerské praxi. Praha: Velryba, 2001. (CS)VLČEK,R. Hodnota pro zákazníka. Praha: Management Press, 2002. ISBN 80 – 7261 – 068 – 6. (CS)

Požadavky

Základy organizace a manažerských funkcí podniku,

Garant

doc. Ing. František Bartes, CSc.

Vyučující

doc. Ing. František Bartes, CSc.