Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělský jazyk A2 - 1 (FP-SJ1A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-SJ1A - Španělský jazyk A2 - 1, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem tohoto kurzu je výuka jazyka a jazykových kompetencí, tak aby student na konci kurzu dosáhl úrovně A2- podle ERR (Evropského referenčního rámce). Tohoto cíle se dosáhne pomocí výuky minulých časů, jednoduchých podmínkových vět, popisu každodenních předmětů včetně jednoduchého popisu jejich vlastností. Student se naučí vyjádřovat se o tématech sport, duševní rozpoložení, události minulé i současné. V kulturním kontextu bude student seznámen s reáliemi španělsky mluvicích zemí.

Osnova

Použitou základní učebnicí je Nuevo Ven 1.1. týden – Unidad 11 – Vyjadřování a popis pocitů, konverzace s přáteli2. týden – Unidad 11 – Préterito Indefinido nepravidelných sloves, neurčitá zájmena a přídavná jména3. týden – Unidad 12 – Cestování a problémy s počasím, reklamace zavazadel.4. týden - Unidad 12 – Ukazovací a přivlastňovací zájmena, slovesa týkající se počasí5. týden – Unidad 13 – Popis každodenních událostí v minulosti, téma zdraví a lidské tělo6. týden – Unidad 13 – Pretérito Imperfecto, sloveso bolet7. týden – Unidad 14 – Zápis na univerzitu a studium cizích jazyků8. týden – Unidad 14 – Přímý a nepřímý předmět, podmínková souvětí9. týden – Unidad 15 – Vyprávění o životě jiného člověka za použití všech dosud probraných časů10.týden – Unidad 15 – Préterito indefinido, srovnávání a superlativ absolutní11.týden – Procvičování dosud probraných časů12.týden – Konverzace na probraná témata13. týden – Zápočtový test (dle bližších specifikací vyučujícího).

Literatura

Espaňol en marcha I (Nivel Básico A1 + A2) - libro del alumno. F.C.Viúdez, Pilar D. Ballesteros, Ignacio Rodero Díez, Carmen Sardinero Franco.Rok vydání 2007ISBN 978-84-9778-202-9 (ES)

Požadavky

Podmínkou zápisu do tohoto kurzu je aktivní znalost španělské gramatiky a slovní zásoby v rozsahu úrovně A1+. Student by měl být obeznámen s rodem nejpoužívanějších podstatných a přídavných jmen, základními tázacími výrazy ve španělštině. Dalším předpokladem je solidní znalost přítomného času, základních předložek a nejzákladnějších předložkových vazeb, dále znalost použití členů a použití slovesa BÝT v obou formách (SER + ESTAR). Student by měl aktivně ovládat zájmena osobní, přivlastňovací, vztažná, a to i ve tvaru předmětu nepřímého. Lexikální znalosti jsou profese, národnost, barvy, číslovky, jídlo (základní potraviny), volný čas a volnočasové aktivity a kalendářní rok (dny, týdny, měsíce).

Garant

Mgr. Daniel Rodriguez

Vyučující

Mgr. Daniel Rodriguez