Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk – B1 (FP-TanglP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-TanglP - Anglický jazyk – B1, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Cizí jazyk - angličtina do úrovně mírně pokročilých je zdokonalit znalosti studentů až na úroveň středně pokročilých CEF B1.

Osnova

- Přednášky nejsou součástí tohoto předmětu. - Ve cvičeních se bude vysvětlovat/opakovat gramatika a doplňovat cvičení, a také procvičovat poslech. Hlavní důraz bude kladen na komunikační aktivity, které budou procvičovat gramatiku, aktivovat slovní zásobu a rozvíjet plynulost komunikace. Cvičení budou zaměřena na rozvoj všeobecných schopností efektivní komunikace s použitím jazyka, který již studenti ovládají.

Literatura

Zkouška BY01 a předměty BYA1 -4 jsou založeny na učebnicích New English File Elementary od autorů Clive Oxenden a Christina Latham-Koenig, Oxford, 2004 a New English File Pre-Intermediate od autorů Clive Oxenden a Christina Latham-Koenig, Oxford, 2005. (CS)

Požadavky

Studenti by měli umět používat minulý a přítomný čas (včetně předpřítomného času) v běžné komunikaci, a také budoucí čas pro vyjádření plánů. Měli by umět tvořit otázky, poskytovat osobní informace, rozumět spisovné angličtině týkající se známých témat. Měli by také umět srovnávat věci pomocí přídavných jmen, zvládnout základní podmínkové věty, používat počitatelná/nepočitatelná podstatná jména a některá modální slovesa. Měli by zvládnout jednoduchou komunikaci v obchodech, restauraci nebo při cestování.Měli by umět používat: předpřítomný čas k vyjádření zážitků a také popisovat dlouhodobé a krátkodobé situace ze svého života, používat modální slovesa k vyjádření povolení a povinnosti v souvislosti s pravidly a chováním, pasivní formy k vyjádření procesů, původů a materiálů, budoucí tvary při předvídání a plánování akcí v budoucnosti a podmínkových vět k vyjádření možných budoucích situací a obecných teoretických možností.

Garant

Mgr. Marian Nevrlý

Vyučující

Mgr. Marian Nevrlý