Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení na udržení a rozvoj kondice (FP-TcukP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-TcukP - Cvičení na udržení a rozvoj kondice, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je osvojit si komplex cvičení zaměřených na udržení a rozvoj kondice, co tato cvičení umožňují a co nabízí rekreačním sportovcům. Studenti získají přehled o funkci základních trenažérů, o správných technikách cvičení. Naučí se odstraňovat a napravovat hrubé chyby při cvičení. Seznámí se s tréninkovými modely typickými pro kardiofitness. Cílem předmětu je také aplikace získaných vědomostí a dovedností do praktické tvorby programů zaměřených na rozvoj organismu v oblasti fitness.

Osnova

Přednášky nejsou součástí předmětu. Témata výuky:- Kardiofitness a správné držení těla, pohybové řetězce a kardiofitness aktivity- Zdravotní význam kardiofitness aktivit- Zdravotní a věková omezení při aerobních (kardiofitness) aktivitách- Formy aktivit v oblasti kardiofitness. Vybavení kardiofitness zón a sálů- Technika cvičení na kardiofitness trenažérech – stacionární kola- Technika cvičení na kardiofitness trenažérech – veslařské trenažéry- Technika cvičení na kardiofitness trenažérech – orbitreky- Technika cvičení na kardiofitness trenažérech – běhací a chodecké pásy- Technika cvičení – nordic walking- Strečink a kardiofitness aktivity- Posilování jako doplněk kardiofitness- Základy kardiofitness tréninku- BOZP a první pomoc při kardiofitness aktivitách- Technika cvičení na chodících a běhacích pásech- Technika cvičení krankcycling- Technika cvičení na stepperech a jiných trenažérech- Atletická průprava a rozvoj kondice

Literatura

DOVALIL,J. a kol. Výkon a trénink ve sportu. Praha:Olympia,2002 (CS)APPELT,T. a kol.: Názvosloví pro cvičitele. Praha, Olympia, 1990, 249 s. ISBN 80-247-9047-5 (CS)DÝROVÁ,J., LEPKOVÁ,H. a kol. Kardiofitness vytrvalostní aktivity v každém věku. Praha : Grada , 2008. ISBN 978-80-247-2273-3 (CS)SOUMAR,L. Kondice a zdraví. Praha,1997 (CS)KUHN,K.,NÜSSER,S.,PLATEN,P.,VAFA,R. Vytrvalostní trénink.České Budějovice:Kopp, 2005. ISBN 80-7232-252-4 (CS)LEPKOVÁ,H. a kol. Jak dokonale zvládnout indoorcycling. Praha : Grada 2006.S.95. ISBN 978-80-247-1748-7 (CS)

Požadavky

Znalost biologie člověka a práce s vlastním tělem.

Garant

RNDr. Hana Lepková

Vyučující

RNDr. Hana Lepková