Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správa, provoz a údržba tělovýchovných zařízení (FP-TspuP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-TspuP - Správa, provoz a údržba tělovýchovných zařízení, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem mezioborového předmětu je seznámit se s problematikou správy a provozu sportovních zařízení a s pravidly jejich údržby pro zajištění bezporuchového provozu.

Osnova

- Stavby pro tělovýchovu a sport – obecné požadavky z hlediska technického a provozního zabezpečení.- Exteriérová sportoviště – stavební zásady, potřebné provozní a technické vybavení.- Stavebně konstrukční a technické požadavky pro nekryté sportovní stadiony.- Stavební objekty určené pro sportovní účely - typologické a stavebně konstrukční požadavky na kryté sportovní haly.- Varianty stavebně konstrukčního řešení objektů určených pro sportovní účely.- Technické vybavení a technologická zařízení pro zajištění provozu krytých objektů určených pro sport.- Stavebně konstrukční součásti krytých sportovních objektů a jejich technická řešení.- Varianty technického řešení prostorů určených pro diváky.- Vady a poruchy objektů využívaných pro sportovní účely.- Rekonstrukce a modernizace stávajících exteriérových sportovních zařízení.- Rekonstrukce a modernizace stávajících objektů určených pro sportovní účely.- Zajištění dlouhodobého bezvadného provozu sportovních zařízení.- Ukázky příkladů řešení sportovních staveb z ČR a ze zahraničí. - Vypracování seminární práce na zadané téma – zhodnocení a rozbor stavebně technického a technologického řešení konkrétního exteriérového sportovního zařízení s návrhem na jeho rámcovou rekonstrukci a zlepšení technicko-provozního vybavení. - Prezentace - Vypracování seminární práce na zadané téma – zhodnocení a rozbor stavebně technického a technologického řešení konkrétního krytého objektu určeného pro sport s návrhem na jeho rámcovou rekonstrukci a zlepšení technicko-provozního vybavení. - Prezentace

Literatura

Doležel,J.a kol.: Poruchy stavebních konstrukcí, SNTL, Praha 1971 (CS)Neufert, E. a kol: Navrhování staveb, Consultinvest Praha, aktuální vydání. (CS)Paroubek, J., Navrátil, A.: Občanské stavby: stavby pro tělovýchovu a sport. ČVUT FA Praha, 1998. (CS)Fajkoš, A.: Ploché střechy, VUT FAST v Brně, Akademické nakladatelství Cerm, s.r.o. Brno 1997. (CS)Makýš, O.: Rekonštrukcie budov, Technologie, Jaga group 2000, ISBN 80-88905-31-1 (CS)Paroubková, J., Paroubek, J.: Stavby pro sport, ČVUT FSv Praha, 1998. (CS)Studijní opory pro kurzy BH52, BH03, BH05 Pozemního stavitelství I, II, III v kombinovaném studijním programu na VUT FAST obor Pozemní stavby. VUT FAST v Brně, aktuální vydání elektronické verze. (CS)Witzany, J.a kol.: Konstrukce pozemních staveb 60, Poruchy a rekonstrukce staveb – 1.díl a 2. díl, ČVUT Praha, 1994, 1995, ISBN 80-01-011 44-5 a ISBN 80-01-013 10-3. (CS)Witzany, J.: Poruchy a rekonstrukce zděných budov, Nakladatelství ŠEL, spol.s.r.o., Praha 1999, ISBN 80-902697-5-3. (CS)

Požadavky

Základní znalosti matematiky a fyziky na středoškolské úrovni.

Garant

Ing. Miroslav Spáčil, CSc.

Vyučující

Ing. Miroslav Spáčil, CSc.