Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba webových stranek (FP-TWS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-TWS - Tvorba webových stranek, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat znalosti potřebné k vytvoření kvalitní prezentace na stránkách WWW. Získat přehled o současných technologiích a trendech. Znalost různých aspektů tvorby prezentace - navigační struktura, přístupnost, optimalizace.

Osnova

Osnova přednášek:1. Internet a služba WWW, principy, adresování, umístění dokumentů 2. Úvod do jazyka HTML - základní prvky 3. Jazyk HTML, pokročilé prostředky prezentace 4. Vizuální nástroje pro tvorbu stránek 5. Kaskádové styly a jejich začlenění do HTML 6. Pokročilé vlastnosti kaskádových stylů 7. JavaScript - nutné základy 8. Jazyk XHTML - principy, rozdíly oproti HTML 9. Interakce s uživatelem 10. Návrh prezentace, navigační struktura 11. Různé aspekty volby technologie a optimalizace 12. Přístupnost webových stránek 13. Optimalizace pro vyhledávačeOsnova počítačových cvičení:1. Úvod do Internetu a sítí, adresování, umístění dokumentů 2. Jazyk HTML 3. Kaskádové styly 4. JavaScript 5. Volba formy a poskytovatele umístění prezentace 6. Samostatné řešení projektůOsnova ostatní - projekty, práce:1. Základní prezentace v HTML 2. Pokročilá prezentace s využitím XHTML, CSS a JavaScriptu

Literatura

1. Pavol Mikle: XDHTML, Zoner Press, 2004. ISBN 80-86815-01-3 (CS)2. Petr Staníček: CSS Kaskádové styly, Computer Press, 2003, ISBN 80-7226-872-4 (CS)1. Jiří Kosek: HTML -- tvorba dokonalých WWW stránek -- podrobný průvodce. Grada Publishing 1998. ISBN 80-7169-608-0 (CS)

Požadavky

Uživatelská znalost práce s WWW a editace textu.povinná korekvizita Počítačová grafika

Garant

doc. Ing. Miloš Koch, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Miloš Koch, CSc.