Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy účetnictví (FP-U1-CZV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-U1-CZV - Základy účetnictví, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

cíle výuky v předmětu základy účetnictví jsou :- pochopení logiky podvojného účetnictví jako součásti ekonomického myšlení- získání znalostí o právní úpravě účetnictví v České republice a EU- získání dovedností k zaúčtování hospodářských operací, které obsahově patří do účtových tříd 0 – 3.

Osnova

Charakteristika předmětu podvojného účetnictví, výstupy z účetnictví.Metodické nástroje účetnictví : rozvaha, zápisy na účtech, podvojnost a souvztažnost zápisů, inventarizace.Právní úprava účetnictví v České republice.IAS/IFRS.Vymezení dlouhodobého majetku, jeho oceňování a účtování o dlouhodobém hmotmém, nehmotném a finančním majetku.Vymezení zásob, jejich oceňování a účtování o zásobách.Účtování vztahů účetní jednotky k jejímu okolí.

Literatura

Kovanicová, D.: Abeceda účetních znalostí pro každého. Praha, Polygon, 2008. ISBN 978-80-7273-152-7. (CS)Fedorová,A.,Beranová,M.: Základy účetnictví -Pracovní listy I. Brno, Akademické nakladatelství CERM, s.r.o. 2009 (CS)Kovanicová,D. a kol.: Finanční účetnictví světový koncept. Praha, BOVA POLYGON, 2005. ISBN 80-7273-129-7. (CS)Zákon č. 563/1191 Sb., o účetnictví (CS)Vyhláška č.500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o účetnictví (CS)České účetní standardy pro podnikatele (CS)

Požadavky

Předpokládají se pouze středoškolské všeobecné ekonomické znalosti.

Garant

doc. Ing. Anna Fedorová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Anna Fedorová, CSc.